Kalevalainen ensiapulaukku K-18

Esirippu auki, valonheittimet päälle ja stadion raikumaan! Kalevalainen ensiaputiimi, eli Perinne-Pirkko, Terkkari-Tellu ja Shamaani Iso Äsh ovat taas valmiina etsimään loitsuista, lemmennostatuksista ja itkuvirsistä hoitokeinoja vaivaan kuin vaivaan, tällä kertaa aikuiseen makuun!

Kuvat: Mika Haaranen
MH_EA-laukku_Valtimo130817-01

Kalevalainen ensiapulaukku K-18 pureutuu nyky-Suomen kipupisteisiin. Ensiaputiimiä vastassa on masennusta, yksinäisyyttä, seksuaalisuuden kommervenkkejä, vanhenemisen pelkoa, epämääräistä ahdistusta ja tulevaisuuden näköalattomuutta, mutta ei hätää! Kansanperinteen työvälineet sekä naurun painepesurimainen voima puhdistaa ilmapiiriä ja jäljelle jää raikas tuoksu, hyvä olo ja Shamaanin karvaliivin pöllähdys.

Kalevalainen ensiapulaukku K-18 on noin tunnin mittainen esitys, joka yhdistelee kansanmusiikkia, klovneriaa ja teatteria. Esitys on samaan aikaan hulvaton ja yhteiskuntakriittinen. Se juhlii kansanperinteemme kummallisimpia erityispiirteitä sekä kansanmusiikkimme monipuolisuutta.

Lastenesityksestämme Kalevalainen ensiapulaukku tutulla tavalla otamme myös aikuisyleisön aktiivisesti mukaan toimintaan. Ensiaputiimin tekemissä kappaleissa soivat Suomen muinaissoittimet, kanteleet, jouhikot ja kehärummut, mutta musiikki on kaikkea trad-melodioista stadion rockiin. Sanoitukset pohjaavat perinteeseen, mutta runolaulujen rinnalle aikuisversioon on tullut myös jenkkaa sekä yhteiskunnallista räplyriikkaa.

Musiikki: Hyvä trio
Ohjaus: Taina Mäki-Iso
Käsikirjoitus ja puvustus: Hyvä trio ja Taina Mäki-Iso
Valot: Mika Haaranen
Äänet: Mikko Haapoja
Esitystä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin säätiö sekä Helsingin kaupungin kulttuurilautakunta. Kiitos teille!

MH_EA-laukku_Valtimo130817_13  MH_EA-laukku_Valtimo130817_22 MH_EA-laukku_Valtimo130817_33 MH_EA-laukku_Valtimo130817_34 MH_EA-laukku_Valtimo130817_7